proguide.dk

Outlook login: 4 tips til at beskytte dig imod hackere

Gå til loginsiden for Outlook her: https://login.live.com/login.srf

Det er de færreste mennesker, der i dag ikke har en e-mail. Faktisk er der flere mennesker, der har flere forskellige e-mailadresser. Det er nemlig ikke usædvanligt at have en til jobbet, en til privaten, en til eventuelle hobbyprojekter eller fritidsinteresser og så videre.

Når det kommer til e-mailadresser, er Outlook en af de foretrukne løsninger. E-mailsystemet er blevet udviklet af Windows og faktisk kan du meget mere end blot sende mails med systemet. Blandt andet kan du også styre opgaver eller indkalde til møde. Derfor er der også god grund til at anskaffe sig et Outlook login. Dog skal du være opmærksom på, hvordan du kan undgå hackere, der vil misbruge dine informationer. Læs hvordan i det følgende.

1: Lav en svær adgangskode

Når du gerne vil undgå, at dit Outlook login bliver hacket, er første skridt at lave en tilpas svær adgangskode. På den måde gør du det svært for hackere at gætte, hvad din adgangskode er.

Derfor bør du også undgå adgangskoder, der er meget oplagte. Det kan for eksempel være din fødselsdag, dit barns navn eller noget lignende. Du bør også undgå simple talsammensætninger som for eksempel 12345678.

I stedet bør du vælge en adgangskode, der ikke er direkte relateret til dig. Derudover bør du også kombinere forskellige tegn. Du kan for eksempel blande store og små bogstaver, tal og andre symboler. På den måde kan du få skabt en adgangskode, der er meget svær for hackere at gætte.

2: Opdater dit antivirusprogram

Et andet godt råd til at undgå hackere på, er, at opdatere dit antivirusprogram. Når din computer har de nyeste antivirusprogrammer installeret, gør du det væsentligt sværere for hackere at hacke dit Outlook login.

Derfor er det vigtigt, at du altid får opdateret dit antivirusprogram, når din computer foreslår det. På den måde kan du bedre gardere din computer mod eventuelle hackerangreb.

3: Svar aldrig på mails, der beder om din adgangskode

Hvis du modtager en mail, hvor du bliver bedt om at udlevere din adgangskode, skal du ignorere og slette mailen. Der er aldrig nogle offentlige organisationer eller lovlige virksomheder, der vil bede dig om at udlevere din adgangskode.

Derfor skal du heller aldrig svare på disse mails, ligegyldigt hvor troværdige de ellers måtte fremstå. Hackere er efterhånden blevet rigtigt gode, og derfor kan du sagtens modtage mails med for eksempel virksomhedens logo eller et kendt navn. Det betyder dog ikke, at mailen rent faktisk kommer fra den virksomhed, som afsenderen hævder.

Derfor bør du huske, at en lovlig virksomhed eller organisation aldrig vil bede om din adgangsmode.

4: Anvend totrinsbekræftelse

Hvis du gerne vil værne om dit Outlook login, kan du vælge at aktivere totrinsbekræftelse. Det betyder, at du skal indtaste en kode, hvis du anvender dit Outlook login på en ny enhed.

Hvis en hacker har fået fat på din adgangskode, kan vedkommende altså ikke logge ind på din e-mail fra sin egen enhed. Det kræver nemlig, at hackeren også har din anden kode. Derved gør du hackerens job meget mere besværligt.

Gå til loginsiden for Outlook her: https://login.live.com/login.srf