proguide.dk

Hotmail login: 3 tips til at beskytte dig imod hackere

Gå til loginsiden for Hotmail her: https://login.live.com/login.srf

En hotmail er personlig og indeholder ofte følsomme oplysninger, som uvedkommende ikke må få adgang til.

Der udvikles flere og flere måder hvorpå hackere kan finde vej ind i dit personlige digitale rum, og det kan have store, ofte økonomiske, konsekvenser.

Nedenfor vil vi se nærmere på 3 enkle metoder og tiltag for at styrke din IT-sikkerhed, og dermed din tryghed i denne digitale verden.

1. En stærk adgangskode

Først og fremmest bør du have en stærk adgangskode, der ikke kan gættes eller aflæses. En god adgangskode består af en generisk række af bogstaver, specialtegn og tal, og skal ikke give mening for anden end dig selv.

Du bør ændre din kode jævnlig, og du bør aldrig have den skrevet ned og gemt på din computer.

Hotmail systemet giver mulighed for at opsætte en 2-trins verifikation, hvilket igen øger din IT-sikkerhed – her skal du godkende hvert login for eksempel via din telefon. På den måde er du sikret, selv hvis en hacker opsnapper din adgangskode. Det har yderligere den fordel, at du får besked, hvis en anden IP-adresser forsøger at tilgå din konto – her bør du øjeblikkeligt ændre din adgangskode.

2. Vær skeptisk, når du åbner mails

Spam og “fishing” er de mest brugte forsøg på at hacke dine e-mail konti, og en uhyggeligt effektiv måde for uvedkommende at tiltvinge sig adgang til dine personlige oplysninger. En spam eller “fishing” mail vil som regel ligne, at den er sendt fra en afsender du kender og stoler på – det kan være en offentlig myndighed, eller en virksomhed du har handlet med.

Formålet med disse mails er at få dig til at indtaste personfølsomme oplysninger eller betalingsinformationer – du vil ofte blive bedt om at følge et link, som sender dig til en side, der efterspørger disse indtastninger. I andre tilfælde ligger der vira indkodet på den side, der linkes til, og disse infiltrerer nu din computer.

Der kan være mange forskellige hensigter, når hackere benytter sig af fishing og spam, og ingen af dem er gode.

En god måde at sikre sig under denne form for angreb er at være kritisk, når du åbner dine mails. Disse ondsindede forsendelser vil altid have noget, der afviger fra det ægte. Du bør altid tjekke afsenderes mailadresse, hvis du er i tvivl – er den 1:1 med den, du kan finde på virksomhedens hjemmeside? På samme måde kan teksten i mail indikere, om der er noget galt – ser du stave- eller grammatikfejl, så bør du være opmærksom.

Sidst har du altid den mulighed at ringe til den, der ligner at have sendt dig mailen – virksomheder og myndigheder ved godt, at dette er et problem, og de vil altid gerne hjælpe med at opklare, hvor den mail, du har modtaget, kommer fra.

Det kan være svært at skelne mellem reelle mails og mails fra hackere, da disse mails ofte ser troværdige ud. Denne form for kompromittering er afhængig af, at du åbner det fremsendte, og lykkes derfor kun, når du er uopmærksom og tillidsfuld. Du kan derfor komme meget af det til livs med en god portion sund skepsis.

3. Beskyt din computer

Når du vil sikre dit hotmail login mod hackere, så er din computer sikkerhed et vigtigt og afgørende element. Du bør altid have et solidt og stærkt virusprogram, der holder uvedkommende ude – og du bør opdatere dette løbende, og når efterspurgt af systemet.

Et godt virusprogram sikrer din computer, din browser og din hotmail, og det er en fornuftig og nødvendig investering i din IT-sikkerhed.

Derudover bør du aldrig logge ind på din hotmail fra en computer, du ikke kender og ikke stoler på. Du ved aldrig hvor godt beskyttet en offentlig computer er – ej heller, hvem der har været der før dig, eller hvad der er installeret. Du kan eksempelvis risikere, at browseren sender dig til en hotmail login side, der ligner og lyder som hotmail, men som i virkeligheden er en kopi, der er kodet til at lagre dine oplysninger.

Hackere er kreative mennesker, og de har gjort en lukrativ forretning ud af at opsnappe vores oplysninger. Heldigvis kan du selv gøre meget for at styrke din IT-sikkerhed, når blot du er opmærksom og skeptisk.

Gå til loginsiden for Hotmail her: https://login.live.com/login.srf