proguide.dk

Facebook login: 4 tips til at beskytte dig imod hackere

Login på Facebook her: https://da-dk.facebook.com/

Facebook ligger stadig på toppen af listen over de sociale medier, vi danskere foretrækker. Hele 77 procent af befolkningen har en Facebook-profil, og derfor er det supervigtigt, at vi ved, hvordan vi værner vores konto bedst muligt mod hackerangreb og cyberkriminalitet.

Generelt har Facebook øget og forbedret deres sikkerhedsforanstaltninger betydeligt, og mange af de indstillinger, der før var frivillige, er nu gjort obligatoriske. Alligevel er der meget, du selv kan foretage dig for at gøre sikkerheden af din konto endnu bedre. Det får du 4 gode råd til i artiklen her.

1. Opret en unik adgangskode

Noget af det vigtigste, du skal have styr på i beskyttelsen af dit Facebook login, er din adgangskode. Hvis din nuværende kode er en blanding af et navn og en fødselsdato, bør du ændre den.

Sørg for, at koden er unik, dvs. at du ikke bruger den noget andet sted. Mange har nemlig tendens til at anvende det samme password på tværs af konti, hvilket er ganske uhensigtsmæssigt. Gennemskuer en hacker din adgangskode til ét socialt medie, åbnes døren nemlig til alle dine andre konti, og hackeren får frit lejde til at slå sig løs blandt dine personlige oplysninger, hvilket kan koste dig meget dyrt.

Lav derfor en stærk adgangskode bestående af både store og små bogstaver, tal og tegn i en kombination, der kun giver mening for dig. Du bør desuden regelmæssigt ændre din kode, så du i højere grad sikrer dig, at den ikke ligger gemt hos nogen til senere brug.

2. Opsæt tofaktorgodkendelse

Noget, der ligeledes er med til at beskytte din Facebook-konto, er tofaktorgodkendelse. Har du derfor ikke opsat dette endnu, bør du gøre det med det samme. Som navnet antyder, skal du med tofaktorgodkendelsen igennem to faktorer for at logge ind. Hackere kan altså ikke længere blot nøjes med at knække din adgangskode.

Sådan aktiverer du tofaktorgodkendelse på Facebook:

  • Klik på pilen i øverste, højre hjørne, når du er logget på Facebook, og klik på “Indstillinger og privatindstillinger”.
  • Klik derefter på “Indstillinger”.
  • Der vil i venstre side vises en kolonne, hvor du skal klikke på “Sikkerhed og login”.
  • Du kan nu slå tofaktorgodkendelsen til. Klik på “Rediger” og vælg derefter den mulighed, du mener passer bedst for dig.

3. Kend computeren du logger ind fra

Du bør generelt kun logge på din Facebook-konto fra din egen, private computer. En offentlig computer på et bibliotek eller en uddannelsesinstitution er et usikkert sted at logge ind fra. Du kan nemlig aldrig vide, hvilke programmer, der er blevet installeret herpå af personer med onde hensigter.

Sørg derfor i stedet for at bruge din egen computer. Her har du langt en større chance for at opdage, om noget i systemet ikke er, som det skal være.

4. Acceptér ikke venneanmodninger fra folk du ikke kender

I mange tilfælde begynder hackere deres angreb med en venneanmodning. De vil forsøge at lokke dig med et attraktivt profilbillede og søde beskeder, før du bliver bedt om at følge et link. Via linket vil hackeren forsøge at tiltuske sig adgang til din computer og dermed de følsomme og personlige oplysninger, du har liggende her.

Derfor er et godt råd kun at acceptere venneanmodninger fra folk, du rent faktisk kender i virkeligheden. På den måde tager du de bedste forholdsregler, hvad angår din sikkerhed på Facebook.

Login på Facebook her: https://da-dk.facebook.com/