proguide.dk

Hvordan døde Elvis?

Fra en forseglet obduktion til hans læges retssag for faretruende overordinering af stoffer omgiver mysteriet stadig kongens sidste måneder.

Kongen af Rock ‘n’ Rolls korte liv efterlod fans knust. Også nysgerrig. Faktisk stiller folk den dag i dag, 45 år efter hans alt for tidlige død, stadig spørgsmålstegn ved, hvad der præcist skete – og hvordan endte det hele så hurtigt?

Med udgivelsen af en spændende ny biopic, Elvis, ude nu , bliver detaljerne i Elvis Presleys liv introduceret til en ny generation. (Og tilbagekaldt, forhåbentlig med glæde, af en ældre.) Filmen er instrueret af Baz Luhrmann og har Austin Butler i hovedrollen som Presley – der forsvandt kraftfuldt ind i rollen og endda lærte at synge – og Tom Hanks som oberst Parker.

Værket fokuserer primært på kaosset i Presleys opståen, men afsluttes med en kraftfuld forestilling, der fandt sted blot et par måneder før han døde. Her nedbryder vi sangerens arv, og hvorfor mysteriet stadig svirrer omkring hans sidste øjeblikke.

A Rockstar’s Legacy, and a Few of His Controversies
Elvis Presleys livet blev først et skuespil i 50’erne. Han ændrede den måde, Amerika tænker om musik og udfordrede selve grænserne for dekorum. Han fik 108 Billboard Hot 100-hits i løbet af sin embedsperiode, og hans hjem, Graceland Mansion, er den næstmest besøgte ejendom i USA. (Det Hvide Hus er først.) Han betragtes bredt som kongen af rockmusik.

Men han havde også sin rimelige andel af kontroverser, fra musikerens omfavnelse af den hellige trifecta af sex, stoffer og rock ‘n’ roll og især hans dating med en 14-årig. Det er blevet hævdet, at han ofte forfulgte mindreårige kvinder, mens han var på turné.

Hvornår og hvor døde Elvis?
Kongens liv sluttede den 16. august 1977 Han blev fundet bevidstløs af sin daværende kæreste, Ginger Alden, på badeværelsesgulvet i hans Graceland palæ. Han blev hastet på hospitalet, og efter flere forsøg på at genoplive ham mislykkedes, blev han erklæret død kl. 15.30. Han var kun 42 år gammel. På det tidspunkt blev hans død dømt som hjertesvigt. Men hvad skete der egentlig?

Sandheden om Elvis’s død
Mysteriet omgiver stadig, hvordan Elvis virkelig døde, fordi hans obduktion blev forseglet af hans familie i 50 år. Det vil fortsætte med at være privat indtil 2027, selvom nogle sigende oplysninger blev afsløret på det tidspunkt – som at stoffer som Dilaudid, Percodan, Demerol, Codeine og Quaaludes alle blev fundet i sangerens blod, da han døde. Dette var chokerende, da hans familie, på trods af Elvis’ nedværdigende udseende, stort set holdt sit stofmisbrug skjult. Mange klagede, herunder læger, over, at erklæringen om hans dødsårsag virkede forhastet, alt for imødekommende over for hans kære og ufuldstændig.

Narkotika var dog ikke det eneste problem, Elvis havde en lang række andre helbredsproblemer problemer. (Selvom mange sikkert er beslægtede.) Han tog en betydelig mængde på i vægt og nægtede endda at bade i hele 1975, hvilket fik ham til at udvikle sår på sin krop. Han led også af søvnløshed, som var en indflydelse på, at han blev afhængig af amfetamin.

Hvem har skylden?
Selvom Elvis ikke tog “gadenarko”, var han stadig misbruger. Og han blev overordineret af læge C. Nichopoulos, også kendt som Dr. Nick. Lægen ordinerede tusindvis af lægemidler til Elvis i de sidste år af hans liv. I en PEOPLE-rapport fra 1980 blev det afsløret, at han skrev ordrer på 12.000 piller på blot de 20 måneder, der gik forud for hans død. Samme år fik Dr. Nick sin licens suspenderet i tre måneder af Tennessee Board of Medical Examiners, som anklagede ham for farligt overordinerende medicin, ikke kun til Elvis Presley, men også for 19 andre patienter.

Følgende efterår, i 1981, blev Dr. Nick anklaget for 11 forbrydelser af overordination af medicin. Han blev dog frifundet. I 1995 blev hans kørekort permanent tilbagekaldt.